Központi email

uszoiskolaaligator@gmail.com

úszásoktatás

Tanulmányok azt mutatják, hogy sok magyar gyermek nem tud úszni és fennáll a vízbefulladás veszélye. Az úszás nem csupán a szórakoztató, új vakációs tevékenységek lehetőségét nyitja meg. Mindazonáltal nyugalmat biztosít, ha gyermeke valaha olyan helyzetbe kerül, amely vízzel jár. Az úszásoktatás nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek értékes készségeket sajátítsanak el, amelyeket életük hátralévő részében használhatnak.

Nem ez az egyetlen előny, sok más is létezik, és ez az útmutató mindegyiket áttekinti.

Készen áll, hogy többet megtudjon? Kezdjük el.

1. VÍZBIZTONSÁGOT TANÍT

A fulladás az egyik leggyakrabban előforduló halálok az 1 és 14 év közötti gyermekek körében. Ezért létfontosságú, hogy a gyerekek megtanulják, hogy biztonságban legyenek, amikor a vízben vagy annak közelében tartózkodnak. Az úszásoktatás során a gyerekek biztonságos környezetben taníthatják meg úszni.

Megtanulják az alapvető vízbiztonsági technikákat, például a taposást vagy a lebegést, és csökkentik a fulladás kockázatát. Ha beíratja gyermekét úszásoktatásra, biztosíthatja, hogy rendelkezzen a megfelelő úszáshoz szükséges biztonsági készségekkel.

2. ERŐ ÉS FITTSÉG

Az úszások elsajátítása segíthet az alapvető koordinációban és a motoros készségekben. Segít abban is, hogy a gyermek izmokat építsen a karjában és a lábában.

Miután beiratkozik a gyermekek úszásoktatására, gyermeke élete hátralévő részében képes javítani edzettségét. Az úszás csekély hatású tevékenység, ami azt jelenti, hogy kevesebb stressz éri az ízületeket, miközben szórakoztató tevékenységet biztosít.

3. TÁRSADALMI FEJLŐDÉS

Bár vannak magán úszásoktatások, a legtöbb úszásoktatás csoportosan zajlik. Ahogy megtanulnak úszni, a gyerekek különféle szociális készségeket is elsajátítanak. Meg kell figyelniük a többi tanulót, ki kell várniuk a sorukat, és meg kell tanulniuk a különbséget az elfogadható viselkedés és a durva játék között.

Az ilyen típusú órák segítenek a gyerekeknek megtanulni a tetteikért való felelősséget, valamint a csapatmunkát. Az úszásoktatások arra is ösztönzik a gyerekeket, hogy csatlakozzanak úszócsapatokhoz, ami hosszú távú barátságokat eredményez.

4. MAGABIZTOSSÁG

Ha gyermeke még soha nem járt úszni, lehet, hogy nagyon fél a víztől. Ahogy megszokják, könnyedén le tudják győzni ezt a félelmet. Ez újfajta önbizalomhoz és önbecsülésük javulásához vezet.

Ez a magabiztosság sokféle szociális helyzetben hasznos, amikor társaikkal kell interakcióba lépniük. Arra is ösztönözheti a gyerekeket, hogy a kor előrehaladtával különféle fizikai tevékenységeket próbáljanak ki.

5. SEGÍT A STRESSZBEN

Az emberek hajlamosak az a tévhit, hogy a gyerekek nem annyira hajlamosak a stresszre, mint a felnőttek. Ez nem teljesen igaz. Amikor a kicsinek nehéz időszaka van, úszásoktatásra való beiratkozása segíthet csökkenteni szorongását és stresszét .

Valami a könnyű siklásban és a lebegés pihentető érzésében sok ember számára megnyugtató hatással van. Ez az edzés endorfin-felszabadító erejével is párosul. Ha néhányszor átúszja a medencét, gyermeke boldog és nyugodt lesz egy stresszes nap után.

6. JAVÍTJA AZ ALVÁST

Ugyanúgy, ahogy a testmozgás jó hangulatot teremt a gyerekeknek, segíthet az alvás javításában is . Úgy tűnik, hogy a gyerekek végtelen mennyiségű energiával rendelkeznek, és ennek egyik módja az, hogy szórakoztató módon gyakorolják őket! Az úszás során a gyerekek élvezhetik a fizikai aktivitást, miközben kellemessé és álmossá teszik őket.

Az úszásoktatás után könnyedén elaludhatnak, és felfrissülve ébredhetnek fel az iskolába, és készen állnak arra, hogy vállalják a napot.

7. FEJLESZTI A MOTOROS KÉSZSÉGEKET

Amikor a gyerekek elkezdenek úszni, különösen korai életkorban, megnövekszik a vizuális-motoros készségek és a szóbeli kifejezési teljesítmény. Ez azt jelenti, hogy a csecsemők úszásoktatására való beiratkozás elősegíti gyermeke egyensúlyát és motorikus készségeit.

Ezek a képességek sem tűnnek el egyszerűen. Hozzájárulnak az egész életen át tartó egészséges szokásokhoz és választásokhoz. Azt is imádni fogja a vízben tölteni az időt a kicsivel.

8. JOBB MEMÓRIA

Amikor gyermeke elkezd megtanulni úszni, sokféle ütést kell elsajátítania. Ez azt jelenti, hogy meg kell emlékezniük a tanáruktól kapott fontos információkra, hogy jobb úszókká váljanak. Mindezek a memorizálás és gyakorlatok erősítik az agy azon részét, amely a memóriához és a tanuláshoz kapcsolódik.

9. TANULMÁNYI JUTTATÁSOK

A fizikai előnyök mellett nyilvánvaló, hogy a gyerekek kognitív szempontból is hasznot húznak az úszásoktatásból. A test mindkét oldalának használata az idegsejtek felépítésével segíti az agy fejlődését.

Ez azt jelenti, hogy gyermeke kulcsfontosságú tanulmányi készségeket fejleszt, mint például a nyelvi fejlődés, az olvasás és a térbeli tudatosság. Ez a fajta fegyelem átkerül a medencéből az osztályterembe.

10. KERÜLD A VÍZTŐL VALÓ FÉLELMET

Bár a szülők és a gyermekek egyik legnagyobb akadálya a víztől való félelem , az úszásoktatásra való beiratkozás segíthet a félelem leküzdésében. Mind a szülők, mind a gyerekek tudni fogják, hogyan kell hatékonyan navigálni a vízben, és ne hagyják, hogy félelmeik eluralkodjanak rajtuk. A megfelelő oktatók gondoskodnak arról, hogy a kicsi biztonságban és magabiztosan érezze magát, miközben megtanul úszni.

A legtöbb gyerek két éves koráig nem fél a víztől. Ha úszásoktatásra e kor előtt íratja be gyermekét, elkerülheti azt az átmeneti időszakot, hogy gyermekének kényelembe helyeznie kell magát a vízben.

A GYEREKEKNEK SZÓLÓ ÚSZÁSOKTATÁS ELŐNYEI

A felnőttekhez képest a gyerekek könnyebben tanulnak meg úszni. Ha tudják, hogy gyermekük erős úszástudással rendelkezik, akkor jobban tudja élvezni a vízben töltött időt. Kifizetődő érzés tudni, hogy gyermeke képes manőverezni egy víztesten.

A legjobb módja annak, hogy magabiztosnak érezze magát a gyerekek készségeit illetően, ha beíratja őket úszásoktatásra. Rengeteg előnnyel jár mind Ön, mind gyermeke számára. A nyár és a családi vakáció sokkal jobb lett.