Általános információs vonal

+3670/292-3656

Központi email

info@aligatoruszoiskola.hu

Info vonal hivható

Hétköznapokon 9:00-15:00 óra között

A csoportokat az Erzsébetligeti uszodában, hétköznap esténként abszolút kezdőtől a haladó szintig indtjuk. A foglalkozások napijegyes vagy bérletes konstrukcióban látogathatóak. Bérleteink a váltás napjától 10 hétig érvényesek.

Nézzük az előnyeit: „Life time sport”, tehát egész életünk folyamán gyakorolhatjuk.

A mai mozgásszegény világban a sok ülő munka, és stressz mellett az ember csak azt veszi észre, hogy valami fáj, valami nincs rendben a légzésemmel, szívemmel, a lelkemmel. Ez a mozgáshiány jele, mert az emberi test ugyanúgy teremtetett mozgásra, mint gondolkodásra. Ha az egyiket elhanyagoljuk, káros jeleit érzékeljük előbb-utóbb. Bár milyen rendszeres mozgás jó lenne, de az orvosok 90%-a az úszást fogja ajánlani.

Az úszás előnyei:

  • kortól függetlenül bármikor elkezdhető,
  • a víz felhajtó erejének segítségével leveszi a terhet a vázizomzatról, miközben az izmok mozogni tudnak, így az egész testet átmozgatja,
  • a terheletlen (csontozat, ízületek, inak,stb.) sokkal inkább képesek ellazulni, és pihenni, mint megfeszült formában, mindezek közben keringést, és oxigént kapnak.
  • a légzés szabályozására épül, tehát oxigén felvétel mellett a szív izomzatát-, a keringést tornáztatja, a szervezet létfontosságú működtetését optimalizálja, rendbe teszi.
  • jó edzővel az úszás mindig érdekes, kreatív, felfrissít !

Az úszás mint életforma, vagy sport

A mozgáshiányos életről már volt szó, de sok ember végez fizikai munkát, még is a szervezetére káros hatással van. Mit lehet ez ellen tenni?

A sport és a fizikai munka között a különbség, hogy a sport játékosan, kreatívan, ötletesen, kontrollálhatóan, és mérhetően adagolja a terhelést a szervezetnek, amitől jótékonyan tud fejlődni. (szándékosan soha sem a versenysport kifejezést használom, mert ott szintén az eredmény alá van rendelve az emberi test terhelhetőségének határa, akár a fizikai munkában)

A sportoknak sok fajtája van, ezért FONTOS, hogy mindig olyan sportot válasszunk, amit örömmel csinálunk, ami egyéniségünkhöz illeszkedik, mert nagy segítségünkre lesz a rendszeresség, és sose megszokásból menjünk el edzeni, hanem szívünk szeretetéből. Ettől lesz mindig energiánk ezért azt nem szabad gátolni a belső erőnk szabad áramlását.

Sokunknak nem adatott meg gyerekkorában, hogy olyan helyen nőjön fel, ahol víz, vagy úszáslehetőség volt a közelben. Esetleg senki nem volt a családban aki hangsúlyt fektetett volna a vízben való sportolásra, rosszabb esetben a szülői példa eleve idegenkedést mutatott ezzel kapcsolatban.
Így csak az az érzés maradt meg, hogy valami kimaradt az életemből, de nem tudom hol kezdjem el a próbálkozást felnőtt fejjel.

Sokan szégyenként élik ezt meg, pedig ezért nem igazán kell szégyenkezni. Eddig kimaradt(esetleg mások okán), most pedig ÉN szeretnék tenni érte, hogy jól érezzem magam ha víz közelébe kerülök. Ez pont egy pozitív lehetőség, egy ugródeszka, hogy büszke lehessek magamra. Tanulni sose késő, mindig megújul tőle az ember.

Kezdő kiscsoportos: Nem tanult meg gyermekkorában úszni, vagy valamilyen rossz élmény visszatartotta ettől? Akkor itt a helye nálunk!  Oktatóink, nagy türelemmel és szakértelemmel foglalkoznak tanítványaikkal. A kezdeti lépések elsajátítása, az úszásnemek és a vízbiztonsághoz szükséges technikák tanulása, illetve az esetleges szorongás feloldása, a tanmedencében történik. Később fokozatosan folyik mélyvízhezszoktatás.

Haladó kiscsoportos (Edzés jellegű) : a haladó csoportban már a mélyvízben tökéletesíthetik VENDÉGEINK az úszástechnikájukat. Szakképzett oktatóink segítenek a rossz beidegződések kijavítására, a helyes és gazdaságos úszástechnika elsajátítására.

Állóképességi sportként remekül karbantartja szívünket és a keringési rendszert. Nem áll fenn sérülésveszély úszás közben, meglévő ízületi degenerációk, mozgásszervi problémák esetén is gyakorolható a helyes úszásnem és megfelelő technika megválasztásával. Többféle tudásszinten és fizikai állapotban gyakorolható. Túlsúly esetén is űzhető. Felgyorsítja az anyagcserét, így segíti a testsúly-csökkentést. Fejleszti a légzőrendszert, javítja a légzésfunkciót, erősíti a légzési segédizmokat. Precízen szabályozza a légzést, amennyiben szabályos levegővétellel úszunk. Kikapcsol, megnyugtat, elűzi a feszültséget, depressziót.

Időpontok és oktatók:

A foglalkozások napijegyes, vagy bérletes konstrukcióban vehető igénybe. A bérletek a váltástól számított 10 hétig érvényesek.

Áraink:

Napijegy: 4.300,-Ft/alkalom, 8 alkalmas bérlet: 31.700,-Ft

Magán óra: 8.100,-Ft/alkalom, 4 alkalmas bérlet 28.800,-Ft