Központi email

uszoiskolaaligator@gmail.com

 „Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, nem a módszerekre, vagy technikára, hanem a tanárra emlékszik. A tanár az oktatás szíve.” 

Amellett, hogy az úszás fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében, megtartásában, mint mozgásos cselekvés a személyiséget is komplexen és sokoldalúan fejleszti. Szeretnénk tanítványainknak átadni mindazokat a dolgokat, amiket anno tanultunk és elsajátítottunk edzőnktől-mestereinktől. Úgy véljük, hogy egy csapathoz tartozni, egy csapatnak a tagja lenni, tagjává válni életre szóló élmény és tapasztalás. A gyermekek egy jó közösségben megtanulják egymást tisztelni, segíteni és elfogadni. Megtanulnak alkalmazkodni, szabályokat betartani és betartatni. Szeretnénk elérni azt, hogy tanítványaink az óráinkra örömmel járjanak, szeressék a vizet, szeressenek sportolni! Az egészséges életmódra nevelés mellett célunk, hogy Úszóiskolánk egy “nagy családdá” váljon, amiben mind a gyermekek és mind a szülők egyaránt jól érzik magukat! Képzett oktatóink a hangsúlyt nem a teljesítményre, hanem a sikerélményre helyezik. A legfőbb cél az, hogy a gyerekek szeressenek úszni, könnyedén és aktívan, játszva és magabiztosan sajátítsák el a tudást. Célunk tartósan kialakítani bennük a belső motivációt, az egészséges életmódra való igényt.

T.Reni operatív vezető, sportszervező, oktató-koordinátor (Hétfő-Szerda)

4 éves koromban találkoztam először az úszással és azóta is ez  a sportág az egyik szerelmem. 12 éves koromig versenyszerűen úsztam a BVSC színeiben, majd kézilabdára váltottam, amit 20 évig űztem versenyszerűen. Eddigi életem végigkísérte a sport, rengeteg jó pillanatot kaptam tőle, ezért szeretném a gyerekeknek is megmutatni mennyi mindent adhat nekik és milyen fontos az egészségük megőrzése szempontjából. 13 éve oktatok úszást szakmai képesítésemet dr. Sós Csaba irányítása mellett működő Fitnesz Akadémián szereztem meg.

Az Aligátor csapatát 2015 óta erősítem, leszámítva azon két kis szünetet amíg anyai örömök elé néztem.Célom, hogy minél több gyerekkel megszerettessem a vizet és olyan biztos úszástudás birtokába kerüljenek, ami segítségével megelőzhetik a baleseteket, ehhez pedig a legjobb út a kicsiknél a sok játékos feladat, nagyobbaknál a változatos, szórakoztató edzések.

S.Alex sportszervező, oktató, koordinátor (Kedd-Csütörtök-Péntek)

Az úszás és a sport öt éves korom óta jelen van a mindennapjaimban. Jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tanulok, ahol az alapszak elvégzése után, az Egyetem „szakedzői mesterképzésén” mélyítem el az eddig megszerzett tudásomat.

Eleinte a vízben, 2016 óta pedig, mint oktató-, illetve edző veszek részt tevékenyen az Aligátor Úszóiskola és az Aligátos SKE-ben zajló szakmai munkában. Célom, hogy a nálam tanuló gyerekek olyan kapcsolatot alakítsanak ki a vízzel és a sportággal, hogy bármilyen helyzetben feltalálják magukat egy medencében vagy a nyílt vízen is. Óráimon nagyon fontos, hogy a gyerekek szinte észre se vegyék, hogy oktatáson vesznek részt és örömmel jöjjenek és hagyják el az uszodát. A sport a legjobb tanár. Megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni”

P.Ági oktató koordinátor (Szombat-Vasárnap)

Gyermekkorom óta életem része a víz és az úszósport. Versenyzői múlttal rendelkezem,  6 évig a Hajdúszoboszlói Árpád S.E. színeiben léptem a rajtköre. Úszóedző/oktatóként diplomáztam 2020-ban. Immár három éve oktatok úszást. A víz és a gyerekek nélkül már nem tudom elképzelni az életem.

Jelenleg ötödéves pszichológus hallgató vagyok. A pszichológiai tanulmányaim során betekintést nyertem a fejlődéslélektan és a neveléspszichológia világába, s ezen ismereteimet igyekszem az úszásoktatás során kamatoztatni. Számos kiemelkedő pedagógussal, pszichológussal dolgozhattam együtt, s ezen tapasztalatok mind hozzájárultak ahhoz, hogy az úszásoktatói munkám során elfogadó légkört tudjak teremteni.  Úgy gondolom, hogy ha biztosítjuk a megfelelő közeget, akkor minden gyermek a legtöbbet tudja kihozni magából a medencében. Nagyon fontos számomra az, hogy „énazonosan” oktassak ,ezért sok játékos, a gyermek mozgásfejlődési szintjéhez igazított feladat szővi át az óráimat.

Cz. Péter oktató

A sport szeretete végigkisérte eddigi életemet, 1975-ben kezdtem vízilabdázni majd, a Budapesti Honvédban cselgáncsozni, ahol pár év múlva már az első osztályban versenyeztem, később versenyző-edzőként a gyermek utánpótlás nevelésében vettem részt. 2000-ben ismét visszatértem a vízilabdához.  A versenysporttal párhzuamosan folytattam tanulmányaimat, és Testnevelési Egyetemen cselgáncs edzői-, majd sportszervezői diplomát szereztem. 2020-ban a Fitnesz Akadémia dr.Sós Csaba neve által fémjelzett – úszásoktatói képzésén kitűnő minősítéssel végeztem. Úszásoktatóként 2020-óta dolgozom az Aligátor Úszóiskolában. .Szeretek itt lenni, szeretem a kollégáim kedvességét, fiatalos lendületét és sok esetben tiszteletre méltó elhivatottságát és azt a kimondatlan-, de érezhető és gyakorlatban tetten érhető eszmeiséget, hogy a megszerzett tudásunkat a tőlünk telhető legmagasabb szinten kötelességünk átadni az utánunk jövő nemzedékeknek, a gyermekeknek. Legyenek minél képzettebbek, ügyesebbek, váljanak magabiztos, sport-, és egészségszerető felnőttekké!

B.Ákos oktató

Az  Aligátor Úszóiskolánál több mint három éve dolgozom oktatóként gyermek- és felnőtt növendékeimnek segítek az úszás sport elsajátításában.  Diplomámat a Testnevelési Egyetemen szereztem testnevelő tanár, gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár képesitéssel, valamint később itt szereztem meg  Úszóedzői képesitésemet is. Az úszás gyermekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Legszebb eredményeimet mellúszásban értem el, de lehetőségem volt vízilabdában is kipróbálnom magam. Viszontlátni a saját munkánk eredményét, látni az úszni tanuló gyerekek, vagy akár felnőttek fejlődését, hatalmas élmény. Szeretnék minél többször részese lenni ennek a folyamatnak, illetve minél szélesebb körben megismertetni, és megszerettetni ezt a gyönyörű sportágat.

B. Nóri oktató

Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen végeztem. Végzettségem: testnevelő- és gyógytestnevelő tanár, úszásoktató.

Gyermekkoromban (14 éves koromig) versenyszerűen úsztam. Igyekszem vidám hangulatot teremteni az óráimon, és játékosan felépíteni azt, hiszen a jó hangulat az alapja a megfelelő tanulás – tanítási folyamatnak. Ezt végig szem előtt tartva tanítom a különböző nehézségű úszás feladatokat, a technikajavító-, valamint a mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatokat. Így a gyerekek óráról-órára ügyesebbek lesznek és az úszástudásuk is fejlődik. Célom, hogy az óráimon résztvevő gyermekek örömmel jöjjenek vissza a következő alkalommal is, megalapozva azt, hogy később, talán még felnőtt korukban is szívesen lépnek majd be az uszodatérbe.

„Egy gyermeket sem lehet jóvá szidni! Jóvá dicsérni, jóvá szeretni igen!”

H.Krisztofer oktató

Öt éves koromban kezdtem el úszni. Válogatott versenyző voltam-vagyok, korosztályos bajnok és ifjúsági Európa Bajnoki bronzérmes. 

A Fitnesz Akadémián végeztem, mint úszásoktató. Az Aligátor Úszóiskolánál lassan két éve dolgozom.  Mivel Jelenleg is az élsportban vagyok ezért a mestereimtől elsajátított maximális tudást próbálom átadni a gyerekeknek.

Cz.Ági oktató

Hasonlóan a hozzánk érkező gyerekekhez, óvodás koromban kezdtem az úszást, majd iskolás koromtól a vízilabda felé orientálódtam, amiben egy 10 éves periódust töltöttem. A korai sporttanulásnak köszönhetően a mozgás elengedhetetlen része az életemnek, így jelenleg is aktívan sportolok.

A versenysport megtanított arra, hogy a kitűzött célokat kitartással el lehet érni, és a befektetett munka mindig meghozza a kívánt eredményt. Célom, hogy korosztálytól függetlenül átadjam a víz, és a rendszeres mozgás szeretetét. Felemelő érzés látni, hogy az úszás hatására már a gyerekekben is kialakul a céltudatosság, és folyamatos a fejlődés, nem csak technikailag, és állóképességben, hanem személyiségükben is.

H.Zili operativ vezető, oktató

H.Zili oktató

Úszó családban nőttem fel, gyermekkoromtól versenyeztem, az úszás és az úszásoktatás mindig is része volt az életemnek. 15 éve oktatok úszást, gyerekeknek, felnőtteknek és időközben a babaúszás oktatást is elsajátítottam. A kedvenc területem a felnőtt úszásoktatás, ahol lehetőségem nyílik segíteni azoknak, akik gyerekkorukban nem tanultak meg úszni. A víziszony leküzdése, a félelemmel való szembenézés, és felnőttként valami új elsajátítása nagy bátorságot igényel, ebben segíteni pedig nagyszerű feladat.

G.Zsolt oktató

A sport és a víz szeretete az életem része. Úszásoktatóként, kisebb megszakításokkal, immár tíz éve dolgozom az Aligátor Úszóiskola kötelékében.

Számomra a legfontosabb az, hogy minden gyerek oldott hangulatban, boldog és vidám légkörben tanuljon meg úszni.

V.Kira Dorina oktató

15 éve úszom, a sport és különösen az úszás az életem része. Gimnáziumi
hallgatóként az Egri úszóklub tagja voltam. Legfőbb eredményeim: Diákolimpia országos 2. hely, MEFOB 2. hely. Többször voltam megyei szinten az év sportolója.

Jelenleg az ELTE másodéves hallgatója vagyok, ezzel párhuzamosan sportedző-úszóedző képzésre járok. Edzői tevékenységem egyik alapja, hogy versenyszerűen úsztam, mellyel sok tapasztalatra tettem szert. Célom a sport és az úszás szeretetének átörökítése, mindezt önfeledt, játékos formában.

T.Ági oktató

Fiatal korom óta sportolok, mindenem a mozgás. 4. éve lesz idén, hogy az Aligátor Úszóiskola csapatának aktív tagja lehetek.

Több évtizedes gyakorlatom van a gyerekek oktatása terén. Emellett a motorikus mozgások, kreatív foglalkozások nyári táborok kézműves programjainak felelőse vagyok.

Munkámban fontos részt képez a sérült, beteg gyermekek oktatása.  A vízhezszoktatásban számomra fontos, hogy játékosan szerettessük meg az úszás alapjait.
Mottóm: Mert Úszni Jó!

K.Feca (oktató)


A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ötöd éves hallgatója vagyok a tanári szakon, sportági gyakorlatomként az úszást választottam, ezáltal kezdtem el az oktatói tevékenységemet a sportágban. Az úszás és a vízisportok szeretete a triatlon sportágból ered, amit gyermekkoromban versenyszerűen űztem. Öt éve kezdtem el gyerekeket oktatni az egyetem mellett mellékállásként a délutáni turnusokban, tavaly a passzív félévemben főállásban dolgoztam az Erzsébetligeti uszodában, így megismerkedtem a délelőtti óvodai és iskolai csoportokkal is. Célom, hogy akik az úszóiskolához beiratkoznak egy barátságos és vidám környezetben megtanuljanak mélyvíz biztosan úszni három úszásnemben.

Cs.Panka (oktató)

Jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója vagyok.

Az úszás kicsi korom óta az életem része, amit a mai napig rendszeresen edző segítségével űzők. Mivel pedagógus családból származom, így nem okoz gondot számomra a jó kapcsolat kialakítása a gyerekekkel.

Célom, hogy mindenkinek biztos alapot és fejlődési lehetőséget biztosítsak az
úszás terén, illetve megmutassam ebben a sportban rejlő szépségeket.

Mindannyian hiszünk benne, hogy a rendszeres foglalkozásra járás, egy hosszabb táv leúszása, vagy akár csak a feladatok pontos végrehajtása, fejleszti a tanulók szorgalmát, kitartását, akaraterejét, küzdeni tudását. Emellett eredményesen fejleszthetjük önbizalmukat, önfegyelmüket, bátorságukat. Az általunk biztosított oktatás mozgásanyaga minderre lehetőséget nyújt, hiszen a vízbeugrások, a vízalámerülések, a szemkinyitás feladatai, vagy a mely vizes vízhez szoktatás bármelyik feladatcsoportja számos alkalmat biztosítanak erre.

A rendszeres testedzéssel, az úszófoglalkozáson szerzett pozitív élményekkel megteremthetjük a motivációt és előnyös irányba terelhetjük a sport iránti beállítódásukat. Felkelthetjük érdeklődésüket az úszás, mint rekreációs tevékenység, vagy akár mint versenyszerűen is űzhető sportág iránt.