Általános információs vonal

+3670/292-3656

Központi email

info@aligatoruszoiskola.hu

Info vonal hivható

Hétköznapokon 9:00-15:00 óra között

Szeretettel köszöntjük Önöket és gyermeküket a Kertvárosi Aligátor Úszóiskolában!

Úszóiskolánk sok szeretettel fogadja jelentkezésüket, és nagyon örülünk, hogy a család minket választott. Foglalkozásról foglalkozásra igyekszünk bizonyítani, hogy jó döntést hoztak, mikor a mi Úszóiskolánkba íratták gyermeküket.

A XVI. kerületi uszodákban a mai kor igényeinek megfelelő, korszerű, kulturált körülmények között zajlik a gyermekek oktatása a tanmedencében, illetve a nagymedencében, 6 x 25 m-es pályákon.

Képzett oktatóink a hangsúlyt nem a teljesítményre, hanem a sikerélményre helyezik. A legfőbb cél az, hogy a gyerekek szeressenek úszni, könnyedén és aktívan, játszva és magabiztosan sajátítsák el a tudást. Szeretnénk tartósan kialakítani bennük a belső motivációt, az egészséges életmódra való igényt.

Foglalkozásainkon a célzott oktatást játékba ágyazzuk, aminek főként a vízhez szoktatás fázisában van nagy jelentősége. A gyermekek kortárs közösségben, csoportokban, de egyénre szabott módszerekkel és ütemezéssel tanulnak úszni. Minden kisgyerek a képességeinek, igényeinek, tudásszintjének megfelelő oktatásban részesül.

Új elemként bevezettük a sokmozgásos oktatást, mert szükségesnek éreztük (életkortól függetlenül) a gyermekek fizikai képzésének elkezdését már a tanfolyamok 4-5. óráján. Tapasztalva, hogy sokan már a tanóra 15-20. percében, egyszerű mozdulatok végrehajtásától is lihegnek, nyilvánvaló lett számunkra, hogy a gyermekek életmódjának megváltozása rendkívül kedvezőtlenül hatott a fizikai állapotukra, keringésünkre és tüdőkapacitásukra. A bevezetett új rendszer hatására tanítványaink magabiztosabbak és bátrabbak lettek, aminek következtében félelemérzet nélkül tudjuk őket átvinni a mélyvizes oktatásra.

A nálunk tanuló gyermekek évente két alkalommal, több korosztályban, házi úszóversenyek keretében mérhetik össze tudásukat. A versenyek az évek során valóságos gálává nőtték ki magukat

További információkat tematikus oldalainkon találnak az érdeklődők. Kellemes böngészést kívánunk!