Központi email

uszoiskolaaligator@gmail.com

       Hogyan lehet beiratkozni a tanfolyamra?

A helyszíneken, az úszóiskola pultjainál. A csoportos tanfolyamok a szórólapokon kiírt turnusonként indulnak a felnőtt oktatásba bármikor be lehet kapcsolódni.

       Milyen felszerelést kell hozni  az egyes oktatásokra?

Az úszásoktatásra úszódresszt/úszónadrágot, papucsot, törölközőt, és úszósapkát javasolt hozni, utóbbi viselete az uszodában kötelező.  Érdemes úszószemüveget is beszerezni igény szerint. A babaúszásnál csak az anyukának vagy apukának kell úszósapkát viselni, a babáknak úszópelenkát.

       Körülbelül mennyi idő míg gyermekem megtanul úszni?

Ez elég változó, ugyanis függ attól, hogy hány éves a gyermek, mikor kezd úszni tanulni, milyen a viszonya a vízzel, stb. Úszóiskolánk célja, hogy a gyermekeket szabályosan, teljes vízbiztonsággal tanítsa úszni, és minél hamarabb eljuttassa a haladó szintre. Az egyes csoportok feladatairól és a továbbkerülés feltételeiről a tanfolyamok rendje menüpont alatt olvashat.

       Gyermekem korábban már tanult úszni, honnan tudhatom, hogy milyen csoportba kell beíratnom?

Érdemes az egyes csoportok feladatait tekintve választani, és az első alkalom után az edzővel megbeszélni a továbbiakat.

       Gyermekem betöltötte a négy éves kort, de alacsonyabb növésű, honnan tudhatom, hogy járhat –e a vízhezszoktató vagy kezdő csoportba?

Az Erzsébetligeti uszodában 85, a Szentmihályiban 70 cm mélységű a tanmedence. Az a kényelmes és biztonságos, ha a gyermek legalább 30 cm-rel magasabb a vízszintnél. Ha nem tudjuk a gyermek magasságát, a beiratkozásnál segítenek megállapítani.

       Felnőttként szeretnék megtanulni úszni, de gyermekkori rossz élményem miatt víziszonyom van, elkezdhetem –e ebben az esetben a tanfolyamot?

Természtesen igen. A felnőtt úszásoktatás keretein belül szakképzett oktatók foglalkoznak a víziszony leküzdéséhez szükséges alapok megtanításával. Általános tapasztalat hogy víziszonyosok valamivel lassabban tanulnak meg úszni, a kezdeti nehézségek miatt, de kellő kitartással kiváló eredmények érhetők el.

       Felnőttként tudok úszni, de fejleszteni szeretném technikámat, illetve szervezett körülmények között szeretnék sportolni. Van erre lehetőség?

A felnőtt úszásoktatás haladó csoportja nyújt lehetőséget erre.