Központi email

uszoiskolaaligator@gmail.com

Úszóiskolánk 2024.januárjától 4 hetes csoportos úszásoktatást indít betöltött 4 éves-14 éves gyermekek részére abszolút kezdőtől a haladó szintig.

2024.ÉVI NYITÓ I. TURNUSRA TÖRTÉNŐ BEIRATKOZÁS A HOSSZÚ SORBAÁLLÁSOK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN 2024.01.02-01.05-ig az alábbi napokon biztosított

Hétfő-Szerda bérletesek 01.03 és 01.05., 15:30-19:00 óráig

Kedd-Csütörtök bérletesek 01.02. és 01.04., 15:30-19:00 óráig

Csak pénteki bérletesek 01.05. 15:30-19:00 óráig.

Úszóiskolánk 2023.szeptembertől egy új óranyilvántartó szoftvert vezetett be és ezzel egyidejűleg a papír alapú bérletek megszűntek. Digitális átállásunk két lépcsőben történik. Az első lépcső, hogy a beiratkozást, illetve a beléptetést már az új rendszerben valósítjuk meg. A bérletváltás személyesen az Úszóiskola recepciós pultjánál szolgálatot teljesítő kollégáinknál zajlik. A beiratkozós napokon több munkaállomást is nyitunk a folyamat gyorsítása érdekében.

Felvételi követelmények: betöltött 4 éves életkor és minimum 110 cm magasság. Beiratkozás előtt kérjük szíveskedjenek figyelembe venni, hogy az uszoda tanmedencéjének vízszintje 90 cm. Úszásoktatás szempontjából az a kényelmes és biztonságos, ha a gyermek legalább 25-30 cm-rel magasabb a vízszintnél. Ha nem tudja biztosan gyermeke testmagasságát kérje a helyszínen Munkatársaink segítségét!

Úszásoktatási rendszerünk felépítésekor elsődleges szempont volt a gyermekek biztonságos fejlődése, s ennek szellemében folytatjuk munkánkat. Oktatóink magasan képzett, egyetemet végzett szakemberek, akik a magyar mellett angolul és más nyelveken is tartanak oktatást, a gyermekek igényeitől függően.

Turnusrendszerünk 4 hetes ciklusokra épül. A gyermekek fejlődését, illetve az oktatás magas színvonalát úgy tudjuk folyamatosan biztosítani, ha a gyermekeket turnusokba osztjuk be.

Választható kezdési időpontok :

 • 16:00-16:45-ig,
 • 16:45-17:30-ig,
 • 17:30-18:15-ig,
 • 18:15-19:00-ig.

Választható tudásszintek:

 • Kezdő 1 (10 fő)
 • Kezdő 2 (10 fő)
 • Mélyvízhez szoktató (10)
 • Félhaladó
 • Haladó

Az eredményes oktatás második kritériuma, hogy legalább hetente két alkalommal vegyenek részt a foglalkozásokon. Ennek megfelelően két turnusnap pár közül választhatnak 

 • Hétfő és Szerda vagy
 • Kedd és Csütörtök

Az elfoglalt családok esetében a heti egy foglalkozást 4 alkalmas bérletes konstrukcióban a Pénteki napokon tudjuk biztositani.

(OKTATÓK beosztása az „Aktuális órarendek” menüpont alatt.)

VÁLASZTHATÓ BÉRLET TÍPUSOK:

 • 8 alkalmas bérlet bruttó: 26.400,-Ft
 • 4 alkalmas csak pénteki bérlet bruttó: 15.600,-Ft

Tudásszintek megnevezése * Fejlesztési területek * feladatok rövid leírása:

KEZDŐ 1 (K1) Helyszín: Tanmedence 32 C

Feladatok ismertetése: Ismerkedés a vizes közeggel, helyes légzéstechnika begyakorlása, játékos merülő feladatok, levegő benntartás-kifújás, lebegés elsajátítása hason-háton (vízicsillag előbb segítséggel, majd segítség nélkül). Ismerkedés a technikai eszközökkel, a polifoam rúddal, úszódeszkával, valamint a merülő játékokkal. Megtanítjuk az úszószemüveg rendeltetésszerű használatát, rászoktatás a vízben való mozgásra úszószemüveg nélkül. Siklások hason és háton segédeszközzel, majd segédeszköz elhagyásával a lábtempó helyes alkalmazásával. Magabiztos vízben való mozgás elsajátítása.            

KEZDŐ2 (K2) Helyszín: Kismedence/Mélyvíz 32 C/26 C

Feladatok ismertetése: A K1 szinten elsajátított stabil lábtempós hason-háton siklásra elkezdjük felépíteni a kartempót. Ezen a tudásszinten a gyermekek már nem csak keresztben úsznak a medence egyik pontjából a másikba, hanem megkezdik a folyamatosan körbe úszást, ezzel fejlesztve állóképességüket, melyet a nagymedencében fognak kamatoztatni. A helyes testtartás, karhelyzet begyakorlásán túl a gyorsúszáshoz elengedhetetlen oldalra történő levegővétellel is megismerkednek a gyerekek. Ebben a csoportban kezdődik meg fokozatosan a mélyvízhez szoktatás.     

MÉLYVIZHEZ SZOKTATÓ (MVSZ) Helyszín: Kismedence/Mélyvíz 32 C/26 C

Feladatok ismertetése: A gyermekek a K2 csoportban megismerkedtek a mélyvízzel és elsajátították a helyes technikákat, így a mély vízhez szoktató csoportban már teljes hosszakat (25 m) úsznak a medence szélén kialakított vékony sávban. Visszafelé sétálnak, így van lehetőségük fokozatosan kialakítani az állóképességüket amelyre a következő szinten történő folyamatos oda-vissza úszáshoz szükségük lesz.  

FÉLHALADÓ(FH) Helyszín: Mélyvíz 26 C

Feladatok ismertetése: Elsajátított technikák begyakorlása, állóképesség növelése, mellúszás, fejesugrás begyakorlása    

HALADÓ(H) Helyszín: Mélyvíz 26 C

Feladatok ismertetése: Gyors-, hát és mellúszás készségszintű elmélyítése. Indulások, fordulások begyakorlása. Igény esetén a pillangó úszás elsajátítása.

JAVASLATUNK: fázós, vékonyabb testalkatú gyerekek részére. Az úszóoverall csökkenti a hidegérzetet a vízben és a medencén kívül, hogy élvezetesebb legyen az úszás!