Általános információs vonal

+3670/292-3656

Központi email

info@aligatoruszoiskola.hu

Info vonal hivható

Hétköznapokon 9:00-15:00 óra között

“Turnusos rendszerű” csoportos úszásoktatás betöltött 4 éves kortól -14 éves gyermekek részére kezdőtől-haladó szintig

ÚSZÓISKOLÁNK a XVI. kerületben két helyszínen (Újszász utca 106-108., és Segesvár utca 26.) várja 4-14 éves növendékeit, akik szeretnék elsajátítani az úszás alapjait, illetve meglévő tudásukat szeretnék fejleszteni. KÉPZÉSI RENDSZERÜNK 4 hetes turnusokra épül. A 4 HETES TURNUSOS OKTATÁSAINK SORÁN a megváltott bérletek egy adott időszakra, a bérleten feltüntetett 4 hetes intervallumra érvényesek (kezdő-záró dátum a bérletre nyomtatva).  Az oktatás hatékonysága érdekében heti két foglalkozás javasolt

Az oktatás minden tudásszinten azonos időpontban indul (azaz 16:00 órától 45 perces időközönként mind a tanmedencében, mind a mélyvízes pályákon párhuzamosan folyik az oktatás. Különböző tudásszintű testvérek esetében egyidőben tudjuk az oktatást biztosítani.)

A csoportokat a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. Mindaddig Önök választanak az időpontok közül, amíg egy adott Kezdési szintre és időpontra van szabad hely, ezt követően Munkatársaink fognak időpontot ajánlani. Két turnusnap pár közül választhatnak:

Hétfő és Szerda (10 alkalmas bérlet esetén a négy hetes turnus 1. és 3. pénteki napja is)

Kedd és Csütörtök (10 alkalmas bérlet esetén a négy hetes turnus 2. és 4. pénteki napjai is)

Választható kezdési időpontok 16:00-16:45-ig, 16:45-17:30-ig, 17:30-18:15-ig, 18:15-19:00-ig.

Új Vendégeink esetében az első alkalommal a beiratkozást egy rövid adminisztráció/adatfelvétel előzi meg, melynek során a későbbi beazonosíthatóság érdekében – nem marketing céllal – néhány személyes adatuk megosztását kérjük Önöktől. (Az adatkezelés rendjét az aktuális GDPR tartalmazza, melyet külön menüpont alatt tudnak megtekinteni.)

HIÁNYZÁS ESETÉN Pótlás a bérlethez tűzött HÁZIRENDBEN megfogalmazottak szerint ! PÓTLÓ BÉRLET IGÉNYLÉSÉHEZ minden esetben legyenek kedvesek az orvosi igazolás/eltanácsolás másolatát bemutatni és leadni.

ÁRAINK:

A klasszikus turnusnapok felhasználásával heti 2 x 45 perces oktatásra jelentkeznek, ezzel 8 alkalmas bérletünket választják melynek értéke: 20.900,-Ft. 

Ha a klasszikus turnusnapokon felül + 2 pénteki napot is bevállalnak és így 10 x 45 perces oktatásra jelentkeznek 10 alkalmas bérletünket választják, melynek értéke: 22.600,-Ft. 

Amennyiben csak péntekenként tudnak járni 4 x 45 perces bérletünket választják, melynek értéke 12.500,-Ft

Napijegy: 3.200,-Ft, próba úszás jegy: 3.000,-Ft a szabad férőhelyek függvényében váltható!

Tudásszintek megnevezése * Fejlesztési területek * feladatok rövid leírása:
KEZDŐ 1 (K1) Helyszín: Tanmedence 32 Co
Feladatok ismertetése: Ismerkedés a vízes közeggel, helyes légzéstechnika begyakorlása, játékos merülő feladatok, levegő benntartás-kifújás, lebegés elsajátítása hason-háton (vízicsillag előbb segítséggel, majd segítség nélkül). Ismerkedés a technikai eszközökkel, a polifoam ruddal, úszódeszkával, valamint a merülő játékokkal. Megtanítjuk az úszószemüveg rendeltetésszerű használatát, rászoktatás a vízben való mozgásra úszószemüveg nélkül. Siklások hason és háton segédeszközzel, majd segédeszköz elhagyásával a lábtempó helyes alkalmazásával. Magabiztos vízben való mozgás elsajátítása.
KEZDŐ2 (K2) Helyszín: Tanmedence 32 Co
Feladatok ismertetése: A K1 szinten elsajátított stabil lábtempós hason-háton siklásra elkezdjük felépíteni a kartempót. Ezen a tudásszinten a gyermekek már nem keresztben úsznak a medence egyik pontjából a másikba, hanem folyamatosan körbe úszatjuk Öket, ezzel fejlesztve állóképességüket, melyet a nagymedencében fognak kamatoztatni. A helyes testtartás, karhelyzet begyakorlásán túl a gyorsúszáshoz elengedhetetlen oldalra történő  levegővétel tanításával is megismerkednek a gyerekek.
MÉLYVIZHEZ SZOKTATÓ (MVSZ) Helyszín: Kismedence/Mélyvíz 32 Co/27 Co
Feladatok ismertetése: Az oktatási folyamat során ez egy érzékeny pont a gyermekek számára, mivel a jól megszokott melegvizes közegből átkerülnek a “hideg” vizes nagymedencébe. Az átszoktatás folyamatosan zajlik. Az órák előrehaladtával végül egyre többet maradnak a mélyvízben, míg végül teljesen átszoknak a nagymedencébe. Ez az esetek jelentős részében pár óra alatt megtörténik. Ezen a szinten összekapcsoljuk a már elsajátított, begyakorolt feladatokat. A gyermekek megtanulják a folyamatos gyors-, illetve hátúszást, karral-lábbal, szabályos oldal levegővétellel, valamint megismerkednek a fejesugrás alapjaival.
FÉLHALADÓ (FH) Helyszín: Mélyvíz 27 Co
Feladatok ismertetése: Elsajátított technikák begyakorlása, állóképesség növelése, mellúszás, fejesugrás begyakorlása
HALADÓ (H) Helyszín: Mélyvíz 27 Co
Feladatok ismertetése: Gyors-, hát és mellúszás készségszintű elmélyítése. Indulások, fordulások begyakorlása. Igény esetén a pillangó úszás elsajátítása.

Új Tanítványaink esetében az első alkalommal a beiratkozást egy rövid adminisztráció/adatfelvétel előzi meg, melynek során a későbbi beazonosíthatóság érdekében – nem marketing céllal – néhány személyes adatuk megosztását kérjük Önöktől. (Az adatkezelés rendjét az aktuális GDPR tartalmazza, melyet külön menüpont alatt tudnak megtekinteni.)

Beiratkozás/Befizetés: minden turnus végén a szintfelmérést követően a soron következő turnusra be kell iratkozni, mivel a rendszer automatikusan nem foglalja be a férőhelyet Ennek indoka lehet pl.: a gyermek tudásszintet lép-új csoportba kerül, vagy turnusnapot, kezdési időpontot vált. Betegség esetén kimardnak a turnusból, egyéni elfoglaltság miatt kihagynak egy-egy turnust.

Beiratkozás előtt kérjük szíveskedjenek figyelembe venni, hogy az Erzsébetligeti uszodában a tanmedence vízmagassága 85 cm, a Szentmihályiban 70 cm. Úszásoktatás szempontjából az a kényelmes és biztonságos, ha a gyermek legalább 25-30 cm-rel magasabb a vízszintnél. Ha nem tudja biztosan gyermeke tesmagasságát, kérje a Beiratkozó pultban szolgálatot teljesítő Munkatársaink segítségét!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

HIÁNYZÁS ESETÉN Pótlás a bérlethez tűzött HÁZIRENDBEN megfogalmazottak szerint ! PÓTLÓ BÉRLET IGÉNYLÉSÉHEZ minden esetben legyenek kedvesek az orvosi igazolás/eltanácsolás másolatát bemutatni és leadni.

JAVASLATUNK: fázós, vékonyabb testalkatú gyerekek részére. Az úszóoverall csökkenti a hidegérzetet a vízben és a medencén kívül, hogy élvezetesebb legyen az úszás!